Развитие без граници
22.09.2020
Сподели: 1
  • Facebook
6292

По-успешни в училище с амакидс!

По всяка вероятност и през тази учебна година ще ви споходят въпроси и притеснения в областта на “как детето ми ще се справи с натоварването в училище” или “как да му помогна и да бъда по-ефективен/a в ролята си на домашен учител”

Тук, на помощ идваме ние - екипът на международна Академия за развитие на интелекта АМАКидс. Памет, концентрация, фина моторика, логика, скорост на мисленето, самоувереност са част от полезните качества и умения, които подобряват академичното представяне. Това са и уменията, които придобиват учениците на нашата Академия и с помощта на които се справят по-лесно и ефективно в училище.

Защо да ни се доверите

  • Авторските програми на АМАКидс усилват многократно ефективността на мозъчната дейност преплитайки различни иновативно представени доказани практики, и фокусирайки в различни когнитивни умения.
  • Съвременната онлайн платформа с модерен интерфейс - едно от най-големите предимства в методиките на AMAKids!

Всяко дете има личен онлайн кабинет. Платформата е създадена за интерактивни тренировки в домашна обстановка, така че на децата да им е удобно и интересно да тренират от вкъщи. За поддържане на високата мотивация при изпълнение на домашните платформата интегрира различни стимули (загадки, късометражни анимации, колекциониране на артефакти, брандирани артикули).

Треньорите задават и контролират изпълнението на домашната работа, внасят корекции с цел оптимизиране на индивидуалните резултати на детето, следят прогреса в течение на курса на обучение за всяко дете.

Мобилното приложение прави лесен и удобен достъпа до платформата навсякъде и по всяко време от всяко мобилно устройство.

24/7 достъп до платформата. Офлайн режим - възможност за ползване на платформата до 14 дни без интернет.

Мотивационната онлайн игра Амаленд и онлайн турнирите добавят игрови и състезателен елемент и поддържат мотивацията на учениците на АМАКидс

  • Възможност за онлайн обучения. Съвременната ни платформа прави предизвикателните онлайн обученията възможни - гъвкави и много разнообразни както никога досега.
  • Индивидуален подход. Обученията се провеждат в малки групи от 5 до 10 деца (4-5 деца за онлайн формат) в три възрасти: 4-6, 7-10 и 11+ години.

Авторски програми на АМАКидс

Ментална аритметика

Въпрос: Колко време би ви отнело да пресметнете следния пример? Но наум.

Факт: На ученик на АМАКидс на възраст 5-7 години, смятането на този пример отнема 10-15 секунди след... 3 месечни занимания по ментална аритметика. И това е само полезен страничен ефект!

Менталната аритметика е невротренировка. Това е един от най-ефективните начини, чрез който мозъкът на детето започва да работи по-бързо и така подобрява академичното си представяне. Ако се чудите какво е "невротренировка" - това е "гимнастика на мозъка" или набор от упражнения, насочени към създаване на невронни връзки и активиране на естествените механизми на мозъка. Курсът по Ментална аритметика има за цел хармоничното развитие на двете полукълба. Както знаем, всяко от полукълбата на мозъка е отговорно за различни задачи: дясно - творчество и въображение, ляво - за логика. На пръв поглед логиката и въображението са толкова противоположни качества, че тяхното хармонично развитие изглежда невъзможно. Но с помощта на курса по Ментална аритметика, учениците на АМАКидс осъществяват хармонично развитие и на двете полукълба на мозъка благодарение на въображаемата визуализация на абака и смятането наум, което води до появата на нови невронни връзки между тях. Така децата ни развиват както логическо, така и творческо мислене. Както и всички произтичащи ползи от обновената честота на пренос и скорост на обработка на информация способности.

Меморика

Въпрос: Колко от 20-те двуцифрени числа изписани по-долу бихте запомнили в същата последователност ако бъдат показвани последователно едно след друго в промеждутък от 2 секунди? 

Факт: Ученик на АМАКидс на възраст 9-12 години, ще възпроизведе последователността на 100% от числата… след 3 месечни занимания с курса Меморика!

Вниманието позволява на децата да се съсредоточат както върху образователния процес, така и върху всеки друг вид дейност. Концентрираното дете или възрастен възприема информацията по-добре, тъй като не се разсейва и не пропуска важни подробности. Всичко това позволява по-ефективното усвояваване на знанията и всякакъв материал за по-кратко време. Меморика е комплексна методика за развитие и управление на паметта, и вниманието на децата, която е доказала своята ефективност. Използването на изключително раздвижени игрови елементи в обучението позволява на децата да се ангажират с интерес, и да усвояват материал от всякакво естество в пъти над средното. Придобитите умения ще станат отлична основа както за учене в училище, така и за живота след това, защото се съхраняват и остават завинаги.

Либерика

Въпрос: За колко време ще прочетете тази статия от 5 страници с малко над 1000 думи?

Факт: Ученик на АМАКидс на възраст 10-14 години, ще ги прочете за по-малко от 2 минути с повече от 80% разбиране... след 4 месечни занимания с курса Либерика

От това колко бързо обработва информация на писмен носител зависи академичното представяне и като цяло качественото развитие на мирогледа на детето във времето. Компонентите на ефективната обработка на писмената информация са два - време и качество. Без разбиране на прочетеното, бързото четене се превръща в безсмислено произношение на думите. Бавното и нефокусирано четене от своя страна е не просто неплодотворен, и отегчителен процес, но и гарант за безкрайно препрочитане на едни и същи абзаци. Благодарение на курса Либерика на АМАКидс вашето дете ще се научи не само да чете бързо, но и с разбиране, а често и с преживяване на прочетеното (четенето на скорост с висок процент на разбиране има способността да превръща текста във филмова лента!). То ще може бързо да прочете и запомни информацията, която вижда за първи път, лесно ще се справя с училищните уроци, тестовете и контролните. Но най-важно сред всичко - ще обича книгите и четенето! Техниките за скоростно четене предлагат различен подход за “преживяване” на литературата.

Дайте възможност за по-добър старт в живота на вашето дете!

Кампанията за записване и формиране на новите ни групи стартира, не пропускайте възможността да запишете детето си за курсовете през първия учебен срок, местата в групите са ограничени! Каним ви на някоя от нашите опознавателни срещи в центровете на АМАКидс. На 10 и 11 октомври ще се проведат БЕЗПЛАТНИ пробни уроци по нашите методики. Можете да се запишете чрез специалния онлайн-формуляр на нашия сайт: https://amakids.bg/

АМАКидс предоставя възможност и за опознавателни срещи онлайн, както и дистанционно онлайн обучение за тези от вас, които нямат удобен учебен център в близост до тях, но имат желание да запишат детето си на някой от нашите курсове Можете да го направите директно на тел. 0877 224488 / 0878 966654

Приятелите на нашата академия, Максимус и Моня, вече се подготвят за новата учебна година, за да ви посрещнат с много настроение, игри и изненади!!!

Очакваме Ви!